Instrumenten

Ochtendpaginas:

foto boek AW websiteElke ochtend bij het wakker worden schrijf je drie paginas vol met wat er maar bij je opkomt. Die paginas helpen je voorbij je innerlijke criticus te komen, je vrij te maken van allerlei gedachten die tussen jou en het beginnen van de dag en je creativiteit instaan.(In die zin is het ook een vorm van meditatie).

Het geeft ook ruimte om tot de kern van wie en wat je bent en wat je wilt te komen en veranderingen door te voeren op die gebieden in je leven waar je steeds tegenaan loopt. Vaak ontstaan er ook creatieve ideen die later weer uitgewerkt worden. Ter verduidelijking: de ochtendpaginas hebben niets te maken met schrijven op zich. (Schrijvers hebben hier ook vaak het meeste moeite mee omdat ze in het begin het mooi willen schrijven niet los kunnen laten).
(Ik schrijf zelf al vijftien jaar elke ochtend en sla nooit over. Het is het beste wat ik maar doen kan voor mijzelf en geeft structuur, helderheid en inspiratie).

-Kunstenaarsafspraakje:

Je gaat alleen met jezelf iets doen wat het kunstenaarskind in jezelf aanspreekt. Het is een moment in de week puur voor het plezier en kan dan ook van alles zijn. (wandeling, bezoek aan een speciaal winkeltje, fietsen, concerten, film, musea enz.). De kunstenaarsafspraakjes zijn er om het reservoir van inspiratie weer aan te vullen, te ontspannen en weer momenten van genieten te creren.

Checklist:

Je beantwoordt elke week voor de volgende cursusles de checklist waarin altijd dezelfde onderwerpen aan de orde komen: de ochtendpaginas, kunstenaarsafspraakjes, synchroniciteit en je ontwikkeling. Hiermee hou je kijk op het positieve veranderingsprocesproces waar je onherroepelijk in terecht komt. En deelt dit tijdens de les.